Studentima Sveučilišta Sjever za inovativne projekte 85 tisuća kuna

galerija-images/sveuciliste sjever potpisivanje ugovora za projekte

Objavljeno: 05.03.2015. 16:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

Na Sveučilištu Sjever u Varaždinu danas su predstavljeni inovativni i kvalitetni projekti studenata za koje će se iz proračuna Studentskog zbora izdvojiti 85 tisuća kuna.

Svečanim potpisivanjem ugovora između Studentskog zbora Sveučilišta Sjever i korisnika, danas su studentima i dodijeljena sredstva za sufinanciranje programa i projekata u 2015. godini.

Sufinancirani i predstavljeni projekti ocijenjeni su kvalitetnima, inovativnima i kreativnima, a pripalo im je ukupno 85 tisuća kuna iz proračuna Studenskog zbora.

- Posebno nas veseli što je naše Sveučilište tek prije godinu dana postalo integrirano, a već primjećujemo da studenti u oba Sveučilišna centra, i onaj u Koprivnici i ovaj u Varaždinu, djeluju integrirano preko zajedničkih projekata. Postoje još neki pokazatelji da smo na pravom putu i to nas izrazito veseli. Više nismo podstanari, nismo dislocirani i suradnja između studenata različitih smjerova je na vrlo visokoj razini što pokazuje i ovo potpisivanje ugovora - rečeno je na današnjem potpisivanju ugovora.

Na predstavljanu je istaknuto kako upravo raznolikost obogaćuje Sveučilište Sjever i dobar je temelj za razvoj projekata i jačanje samog sveučilišta.  Na Sveučilištu Sjever danas studira više od tri tisuće studenata. Nakon svečanog potpisivanja ugovora, studenti su predstavili svoje projekte.

Financijska sredstva dodijeljena su Udruzi MOP Sveučilišta Sjever iznos od 35.000 kuna, Savezu sportskih udruga Sveučilišta Sjever iznos od 25.000 kuna, Umjetničkoj grupi 8.000 kuna, studentskom eksperimentanom portalu „Pressedan.hr“ 7.000 kuna, projektu „Square Cube“ iznos od 6.500 kuna čije autorstvo potpisuju studenti Tena Križanec i Matija Županić, te izložbi „Odgovor nepoznatog“ iznos od 3.500 kuna skupine autroica (Katarina Ćurin, Petra Bradić, Petra Breber, Tajana Antonina i Helena Hujber).

Predstavnici Studentskog zbora iznimno su zadovoljni raznovrsnosti projekata i programa koji će biti provedeni u ovoj godini te su istaknuli kako na sljedećim natječajima očekuju još više prijava kojima će studenti pokazati svoja stečena znanja, talente, kreativnost i inovativnost kako bi se prezentirali prema svojim kolegama ali i široj društvenoj javnosti naše regije.

{gallery}sveuciliste sjever potpisivanje ugovora za projekte{/gallery}

Komentari