Sveučilište Sjever novo je pojačanje Varaždinskom EPK timu

Objavljeno: 27.11.2014. 19:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Koncertni ured Varaždin - Ured EPK

Najmlađe hrvatsko sveučilište, Sveučilište Sjever aktivno se uključilo u projekt Varaždin - europska prijestolnica kulture 2020, kojem su podršku dali već brojne institucije i pojedinci.

Rektor Milković izrazio je spremnost Sveučilišta da se uključi u projekt obzirom na raznovrstnost svojih programa od tehničkih do društvenih, a time i nastavnog kadra koji će svojim stručnim znanjem pomoći u oblikovanju projekata i programa čija implementacija neće biti samo u vrijeme kandidature već i u dugoročnom razvoju regije u kojoj djeluje Sveučilište Sjever s više od 3500 svojih studenata.

- Drago nam je da možemo biti dijelom ovog projekta i nadamo se da će se Varaždin i njegovi partneri izboriti za titulu Europske prijedstolnice kulture, jer će ona doprinjeti prepoznatljivosti Hrvatskog sjevera na europskom planu - naglasio je rektor Milković, najavljujući skori sastanak užeg operativnog tima koji će početi s pripremom projekata, a u koji će biti aktivno uključen i Studenski zbor i studenti.

- Titula Europskog grada kulture dokaz je kako potrebno raditi na što boljem povezivanju najprije u lokalnoj zajednici, a nakon toga i na europskom planu, pri čemu obrazovnim institucijama pripada veliko mjesto. Sjever Hrvatske nažalost nema visoki stupanj obrazovanja, pa je tim više i važno da se to u godinama koje slijede promijeni, a tome Sveučilište ima itekako veliku ulogu - istaknuo je Raymond Rojnik, voditelj projekta.

Komentari