2. faza projekta

Sveučilište Sjever zatražilo nekoliko zgrada u sklopu prenamjene stare vojarne u Optujskoj

Objavljeno: 21.06.2016. 13:15

Zadnja izmjena: 21.06.2016. 13:41

Foto: Sonja Ognjenović

Održan je prvi sastanak druge faze projekta MAPS - Military assets as public spaces (vojni objekti kao javni prostori) EU programa Urbact III. Podsjetimo, Varaždin je početkom 2015. u suradnji s gradovima Cartagena (Španjolska),Szombathely (Mađarska) i Piacenza (Italija) prijavio projekt, prema kojem će vojarna u Optujskoj ulici dobiti novu namjenu. Odobren je u rujnu prošle godine. 

- Cilj je ovog projekta utvrditi koji bi sadržaji bili u Optujskoj ulici. Želja nam je prije svega stvoriti uvjete da država stavi tu nekretninu u funkciju te da ona postane živi prostor, a ne samo objekt - izjavio je gradonačelnik Habuš, a dodao je kako je i Sveučilište Sjever tražilo nekoliko zgrada, što je prema njegovim riječima najizglednije i najbolje rješenje.

- To je trenutno jedan od najvrijednijih prostora u Varaždinu, bivša vojarna ogromne površine i ona mora biti živa imati u sebi i komponentu studenata, koji će udahnuti u tom prostoru život - istaknuo je gradonačelnik.  

Proračun druge faze projekta MAPS iznosi ukupno 744 tisuće eura, odnosno 73.300 eura za Grad Varaždin od čega će 85% biti sufinancirano iz EFRR-a, a 15% će snositi Grad.  Na sastanku je osim predstavnika Grada sudjelovalo osam partnerskih gradova.

Komentari