U Centrima izvrsnosti počelo s radom 800 nadarenih učenika i 110 mentora

Objavljeno: 25.10.2015. 15:06

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 09:17

Foto: Varaždinska županija

U subotu su s radom počeli Centri izvrsnosti Varaždinske županije u školskoj godini 2015./2016. iz matematike, fizike, informatike, kemije, hrvatskog jezika, poduzetništva, biologije, komunikacije, novih tehnologija i rukometa...

Ove godine će spomenute Centre polaziti 804 učenika osnovnih i srednjih škola s kojima će raditi ukupno 110 mentora. Uz polaznike centara, mentore, ravnatelje škola te roditelje početku rada u sportskoj dvorani V. OŠ Varaždin nazočili su i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, njegov zamjenik Alen Kišić, predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport mr.sc. Miroslav Huđek.

U svom obraćanju prisutnima župan je izrazio zadovoljstvo što ovi Centri egzistiraju već punih osam godina te stvaraju nove, mlade kreativne i obrazovane ljude.

- Od osnivanja centara pa sve do danas težimo sve većoj izvrsnosti pa su stoga i kriteriji svake godine sve viši. To upravo najbolje znate vi koji ste prošli testiranja i došli danas ovdje. Varaždinska županija je danas u hrvatskim okvirima pojam izvrsnosti kada je riječ o obrazovanju – naglasio je župan Štromar te dodao kako su najbolji rezultat Centara izvrsnosti veliki i značajni uspjesi učenika na mnogim državnim, županijskim, međužupanijskim i međunarodnim natjecanjima.

Početak rada uljepšali su i učenici Glazbene škole iz Varaždina, a prikazan je i prigodan film o Centrima izvrsnosti. Inače, najveći broj učenika pohađati će Centar izvrsnosti iz matematike, a voditelj tog centra Branko Topić, prof. je istaknuo kako mu je iznimno drago da sudjeluje u ovome projektu koji je postao poznati i van granica naše države.

Podsjetimo kako su Centri izvrsnosti pokrenuti 2007. godine s ciljem poticanja interesa kod učenika osnovnih i srednjih škola te unapređivanja rada s učenicima, a polaznici postižu iznimne rezultate i osvajaju nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Komentari