u bolnici novi marof

FOTO U petak je organiziran simpozij o palijativnoj skrbi u Novom Marofu - pogledajte tko je sve bio tamo

Objavljeno: 31.10.2017. 13:54

Zadnja izmjena: 31.10.2017. 13:59

Prošli petak je u organizaciji Opće bolnice Varaždin organiziran Prvi simpozij o palijativnoj skrbi pod nazivom '5 godina iskustva u palijativnoj skrbi Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof', a među gostima bili su dožupan Robert Vugrin, dogradonačelnik Novog Marofa Ivica Šantek i biskup Varaždinske biskupije Josip Mrzljak.

Na simpoziju je bilo 300 sudionika iz cijele Hrvatske i to liječnika, medicinskih sestara, socijalnih radnika, psihologa, ljekarnika, fizioterapeuta i duhovnika, a simpozij je počeo  danom otvorenih vrata palijativnog odjela koji je dio europskog projekta vrijednog 51,5 milijuna kuna.

Stručni dio simpozija odvijao se u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu, a događaj je otvorio pročelnik Službe Tihomir Pintarec, nakon čega se obratio zamjenik ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damir Poljak dok je dogradonačelnik Šantek istaknuo da Grad maksimalno sudjeluje u razvijanju i napretku bolnice.

- U punom su jeku radovi na novom objektu za palijativnu skrb u Novom Marofu, koji treba biti dovršen u 12 mjeseci, a koji se financira bespovratnim sredstvima iz EU. Europa je prepoznala potrebu za takvim objektom, o čemu govori podatak da je to jedan od svega četiri takva projekta koje financiraju u Hrvatskoj. Iako je riječ o važnim ulaganjima u objekt i u opremu, ljudi su ti koji čine razliku, a posebno kad je u pitanju skrb o najtežim bolesnicima. Veseli nas veliki interes za ovaj simpozij, za koji vjerujem da će biti tek prvi u nizu - rekao je Vugrin.

 

 

 

 

Komentari