U službenoj konkurenciji VAFI festivala 87 filmova

Objavljeno: 22.03.2011. 14:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: -

Za službenu konkurenciju ovogodišnjeg varaždinskog Internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih, prijavilo se 145 filmova. Od toga je odabrano je njih 87 iz 20 zemalja, a oni će biti prikazani u pet projekcija.

Na VAFI se prijavilo 145 filmova iz 20 zemalja, tj. više od 500 minuta, od kojih će biti prikazano oko 240 minuta. Selekciju su radili Juliana Kučan i Milan Trenc, koji se već niz godina bave animiranim filmom, posebice dječjim.

O nagradama će odlučivati stručni internacionalni žiri u sastavu Dan Bennett (SAD), Miomir Rajčević (Srbija) i Ana-Marija Vidaković (Hrvatska).

Dan Bennett je ujedno i poseban gost festivala – osnivač i producent Los Angeles International Children's Film Festivala.

- Novost je da se VAFI festival u suradnji s Crvenim križom Varaždinske županije uključio u humanitarnu akciju prikupljanje donacija za pomoć stradalima u Japanu - rekao je Hrvoje Selec, izvršni voditelj.

Festival će se održati pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

- Grad Varaždin rado je prihvatio pokroviteljstvo za 2. VAFI - Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, jer surađuje s Fimsko-kreativnim studiom VANIMA,  organizatorom festivala,  već punih 25 godina - istaknula je Draženka Dević dodavši da je to festival kojim se potiče međunarodna suradnja, a ujedno se i filmsko stvaralaštvo varaždinskih animatora predstavlja u svijetu.

Pozvala je Varaždince da odaberu nešto iz bogatog programa festivala koji su pripremili Hrvoje Selec i Sandra Malenica, da dođu na festival i podrže sve sudionike  koji će u Varaždin doći iz cijelog svijeta.

Organizator i osnivač festivala VAFI je Filmsko-kreativni studio VANIMA, Udruga iz Varaždina koja se filmskim stvaralaštvom djece i mladih bavi od 1986. godine. VANIMA uz godišnji rad s djecom na animiranim filmovima i organizaciju festivala VAFI, također organizira i radionice za animirani film. Službena stranica festivala VAFI je
www.vafi.hr.

Komentari