U subotu 20 predstava na Festivalu pučkog teatra

Objavljeno: 24.11.2011. 13:16

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: bednja.hr

Dolaskom novih tehnologija sve više odumiru dramske skupine ruralnih dijelova županije koje djeluju u sklopu kulturno umjetničkih društava. Festival pučkog teatra "REGA 2011" uspješno obnavlja njihovu tradiciju već peti put za redom.

Pod sloganom "Ide rega preko brega" i ove će se godine, 26. studenog, nastaviti s promocijom pučkog teatra na čak 12 lokacija diljem županije, piše Lepoglava.net

U vremenu od 17 do 19 sati odigrat će se čak 20 predstava, a na lepoglavskom području njih 6 šest. I to po dvije predstave u Višnjici te u Kamenici i Lepoglavi.

Od 2007. godine kada je započela inicijativa festival se uspješno razvio u pozitivnom smjeru. Od tri početne lokacije na kojima su se odvijale predstave sada ih je 12, a uključene su još dvije županije - Međimurska i Krapinsko - zagorska.

Prošle godine predstave je pogledalo oko 2,5 tisuće ljudi što je uistinu velik uspjeh. Također, javlja se i sve više amaterskih skupina koje žele sudjelovati u ovoj manifestaciji.

Ideja vodilja ovog projekta je da se održi što više predstava na što više lokacija u jednom danu i na taj način ponovo uspostavi i učvrsti komunikacija između glumaca - amatera s publikom. Sudeći prema odazivu s obje strane ideja se uspješno provodi.

Za njeno uspješno provođenje zaslužni su Marin Vučić, predsjednik festivala i Alen Sajko, koji su ujedno pokrenuli festival te Varaždinska županija.

Raspored svih predstava dostupan je na službenim stranicama Varaždinske županije, varazdinska-zupanija.hr

Komentari