U Svibovcu Podravskom započeli radovi vrijedni 10 milijuna kuna

Objavljeno: 11.03.2015. 10:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/svibovec podravski radovi

Radove vrijedne gotovo 10 milijuna kuna na uvođenju kanalizacije i odvodnje te uređenju prometnice s biciklističkim i pješačkim stazama u Svibovcu Podravskom obišao je Župan Varaždinske županije Predrag Štromar zajedno s načelnikom Općine Sračinec Božidarom Novoselcem.

Ovako vrijednu investiciju financiraju Hrvatske vode, Varkom, Županijska uprava za ceste i Općina Sračinec, a župan Štromar izrazio je zadovoljstvo početkom izvođenja radova.

- Iako je ovo rubno naselje, ali koje bilježi stalni porast stanovništva. Stoga mi je drago da smo riješili smo problem plavljenja i sada je na red konačno došla ostala komunalna infrastruktura – istaknuo je župan Štromar te dodao kako je siguran da će Svibovec Podravski za nekoliko mjeseci izgledati uređeno i postati poželjno mjesto za život.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec također je izrazio zadovoljstvo i istaknuo važnost ove investicije.

- Ovo je investicija koju su mještani Svibovca Podravskog, jedinog naselja koje „leži“ na vodocrpilištu Vinokošćak, a važno je za cijelu Županiju, čekali dugi niz godina – istaknuo je načelnik Novoselec te zahvalio županu što je iznašao vanredna sredstva za provedbu i realizaciju radova.

Direktor Varkoma Vlado Vlašić objasnio je tijek radova na kanalizaciji i vodovodnoj mreži.

- U uređenje kanalizacije će se uložiti nešto više od 4 milijuna kuna, te još pola milijuna kuna za uređenje vodovodne mreže – istaknuo je Vlašić te dodao kako se radovi odvijaju prema planu uz očekivani završetak u kolovozu ove godine.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački kazao je kako će se samo ove godine uložiti 3 milijuna kuna za modernizaciju županijske prometnice koja će biti široka 6 metara, te će uz rubnike imati i biciklističku te pješačku stazu, a što će u konačnici, u velikoj mjeri pridonijeti sigurnosti svih sudionika u prometu.

Obilasku radova prisustvovali su i saborski zastupnik Mario Habek, zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić te zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

{gallery}svibovec podravski radovi{/gallery}

Komentari