neke nove informacije

U Trnovcu Bartolovečkom definirani kriteriji prikupljanja otpada kojeg će i dalje skupljati Čistoća

Objavljeno: 31.01.2018. 08:24

Zadnja izmjena: 31.01.2018. 08:43

Općinsko vijeće Općine Trnovec Bartolovečki je na sjednici održanoj u utorak donijelo odluku o dodjeli javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i javne usluge prikupljanja biorazgradivog komunalnog otpada trgovačkom društvu Čistoća.

Naime, iako je tvrtka Čistoća i dosad pružala ovu uslugu na području općine, novom Uredbom došlo je do određenih izmjena, poput one da biorazgradivi komunalni otpad čine biootpad i otpadni papir i karton.

Tako će Čistoća i nadalje prikupljati već spomenuti otpad na području Općine, kao i glomazni otpad te otpad namijenjen za daljnje recikliranje, poput otpadne plastike, metala, tekstila i stakla.

-Ovime nastavljamo kvalitetnu suradnju s trgovačkim društvo Čistoća, a glavni cilj je  zadržati visoke standarde koje ima naša općina kad je u pitanju prikupljanje otpada i očuvanje naše prirode i okoliša. Jedan od važnijih ciljeva je i daljnja edukacija, prije svega mlađih generacija, o nužnosti razvrstavanja otpada na kućnom pragu – poručio je načelnik Zvonko Šamec.

Također, definirani su i kriteriji obračuna količine otpada, veličina i druge karakteristike spremnika za prikupljanje otpada, najmanja učestalost odvoza otpada, obračunska razdoblja kroz kalendarsku godinu, kao i područje pružanja javne usluge.

-Jedna od novina je što će sada biti omogućeno prikupljanje biorazgradivog otpada za što će građani koji se odluče na tu uslugu dobiti kantu predviđenu za tu vrstu otpada – kazao je direktor Čistoće Davor Skroza, naglasivši da je cilj smanjiti ukupnu količinu mješovitog komunalnog otpada. 
 

Komentari