Preuzmite komunalnu opremu!

U Varaždinskim Toplicama spremni za razvrstavanje otpada

Objavljeno: 17.02.2016. 08:45

Zadnja izmjena: 16.03.2016. 19:18

Foto: ilustracija

Varaždinske Toplice, odnosno građani, spremni su za razvrstavanje otpada nakon što je okončan rok u kojem je koncesionar trebao obaviti distribuciju „kanti“ za prikupljanje papira i plastike.
 

Naime, u utorak, 16. veljače, istekao je rok za preuzimanje plastičnih spremnika za selektivno prikupljanje otpada na području Grada Varaždinskih Toplica. Koncesionar za zbrinjavanje otpada Eko-Flor plus d.o.o. za domaćinstva je osigurao „kante“ za prikupljanje papira i plastike, a građani su ih bili dužni preuzeti od koncesionara.

Tako bi sva domaćinstva na području Grada Varaždinskih Toplica, uz spremnik za komunalni otpad, trebala imati spremnik za selektirani otpad – papir i plastiku. Za prikupljanje ostalih vrsta otpada (staklo, tekstil) građani na raspolaganju imaju „zelene otoke“ u svakom naselju. Domaćinstva koja svoju „kantu“ nisu preuzela mogu to učiniti pozivom u gradsku upravu te dogovoriti termin preuzimanja.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Goranka Štefanić, apelira na sve građane koji još nisu preuzeli komunalnu opremu neka to svakako učine u što skorije vrijeme.

– Razvrstavanje otpada izrazito je bitno jer se smanjuju količine otpada koje treba zbrinuti, a povećavaju se količine sekundarnih sirovina koje se mogu reciklirati i ponovno koristiti. Na taj način čuvamo i štitimo naš okoliš i prirodu te u isto vrijeme radimo na stvaranju novih, zelenih, radnih mjesta – poručila je Štefanić.

Komentari