U Varaždinu na placu: Trampajte odjeću za namirnice i pomažite potrebite

galerija-images/humanitarni buvljak

Objavljeno: 14.03.2015. 13:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Josip Novak

Od petka do nedjelje 15. ožujka, od 9 do 15 sati na varaždinskom placu ponovo je organizirana razmjena odjeće za namirnice i druge potrepštine u organizaciji Direktne mladeži...

Odjeća se na štandu "prodaje" s ciljem da se olakša situaciju obiteljima kojima je pomoć potrebna, doznajemo od Denisa Danilovića, predsjednika Direktne mladeži (DIMLA).

- Humanitarni buvljak organizira udruga Direktna Mladež koja je osnovana s ciljem okupljanja mladih kako bi se pridružili suočavanju sa aktualnim problemima zajednice, te preuzeli vodstvo i odgovornost u rješavanju tih problema. Ovo nam je prva ovogodišnja akcija koju smo organizirali preko udruge – naglasio je Danilović.

Pojasnio je i zašto je ovakva trampa potrebna.

- Nastojimo podsjetiti sebe i druge, na neko drugo vrijeme, kad je zajednica funkcionirala kroz međusobnu razmjenu dobara. Na taj način, donirana se odjeća ne baca, već poklanja ili mijenja za veće dobro zajednice. Time stvaramo krug dobrih dijela, dobrih međuljudskih odnosa i dobre zajednice – uvjeren je Danilović.

DIMLA je uspjela aktivirati veći broj mladih i potaknut ih da se organiziraju i pomognu svojim sugrađanima u nevolji.

Oni to ne čine telefonskim pozivom ili bacanjem novčića u nečiji džep, već direktnim akcijama, poput Humanitarnog buvljaka.
{gallery}humanitarni buvljak{/gallery}

Komentari