Učenici Centra T. Špoljar konačno u novoj zgradi u Križanićevoj

galerija-images/otvorenje centar tomislav spoljar ministar mornar

Objavljeno: 08.09.2014. 14:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Danas je svoja vrata na novoj lokaciji u Varaždinu, u Križanićevoj ulici, otvorio Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. Tako će 200 učenika Centra svoje školsko vrijeme provoditi u suvremeno opremljenom prostoru.

Brojni uglednici i gosti tim su povodom uživali u programu koji su pripremili učenici ovog Centra.

Ono što je posebno razdragalo sve goste su bili učenici koji su odglumili ravnatelja Marina Vučića, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara, župana Predraga Štromara i gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša te pročitali govore koji su oni pripremili za ovu svečanost.

Ravnatelj Vučić pojasnio da su pedagoški standardi nemjerljivu u novoj školi u odnosu na staru.

- Što se tiče zaposlenih mi smo jednako dobri tu i tamo. Ljudi koji rade ovaj posao su izuzetno profesionalni i po tome so daleko ispred Europe na koju se stalno pozivamo. Ovdje je veća kvadratura, bolji uvjeti rada i 23 milijuna kuna koje su Ministarstvo obrazovanja, Grad Varaždin i Ministarstvo socijalne skrbi uložili u nas je poticaj da pokažemo njima, i poreznim obveznicima, da je vrijedilo ulagati u nas. Deset smo godina čekali novi prostor - kazao je Vučić.

Centar je izgrađen na 6500 m2 zemljišta, od toga je oko 4500 m2 prostora škole s brojnim učionicama, igralištem, dvoranom i drugim sadržajima. Također, u novom će Centru učenici pohađati jednosmjensku nastavu.

- Drago mi je danas biti u Varaždinu na otvorenju ovog Centra, a svim učenicima poručujem neka vrijedno rade i uče. Baš u Centru Tomislav Špoljar se vidi što se može s puno rada i ljubavi kod ovakve djece. Nadam se da će i ova škola pomoći da ta djeca nađu svoje mjesto u društvu - poručio je putem medija ministar Mornar.

Zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Habuš koji je kazao da je ponosan što je u istom danu otvoren studentski restoran, prva Katolička škola i Centar Tomislav Špoljar.

Župan Štromar pak je dodao da su sva današnja događanja najljepši poklon građanima povodom Dana Varaždinske županije.

{gallery}otvorenje centar tomislav spoljar ministar mornar{/gallery}

Komentari