Učenici na Vjeronaučnoj olimpijadi u Varaždinu

Objavljeno: 18.02.2011. 10:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Ilustracija

U dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije u Zagrebačkoj ulici te u prostorijama Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Hallerovoj aleji danas se održava Vjeronaučna olimpijada za učenika osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske biskupije. Tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade je "Marija – Isusova i naša majka".

Ove godine na Vjeronaučnoj olimpijadi Varaždinske biskupije natječu se ekipe iz 10 osnovnih i 21. srednje škole. Na županijskoj razini natjecanja za osnovne škole koja je održana krajem siječnja, sudjelovalo je čak 59 ekipa iz osnovnih škola Varaždinske, Međimurske i dijelova Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Krapinsko-zagorske županije.

Na međužupanijsku, odnosno biskupijsku razinu natjecanja, plasiralo se 10 najboljih ekipa, i to ekipe: OŠ Novi Marof, OŠ Braće Radić Koprivnica, OŠ Trnovec, OŠ Štrigova, IV. OŠ Varaždin, V. OŠ Varaždin, OŠ Veliki Bukovec, OŠ Gornje Jesenje, OŠ “M. Ožegović“ Radovan i VI. OŠ Varaždin.

Natjecanje iz vjeronauka na školskoj razini za učenike srednjih škola održano je također krajem siječnja. Nakon zaprimljenih rezultata iz srednjih škola s područja Varaždinske, Međimurske županije i dijela Koprivničko-križevačke županije, prosudbeno povjerenstvo pozvalo je 21 ekipu srednjih škola na međužupanijsku razinu natjecanja, i to ekipe iz škola: Elektrostrojarska škola Varaždin, Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti, Medicinska škola Varaždin, Gospodarska škola Varaždin, Srednja škola Ivanec, Srednja strukovna škola Varaždin, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, Prva gimnazija Varaždin, Druga gimnazija Varaždin, Glazbena škola Varaždin, Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan, Strojarska i prometna škola Varaždin, Gospodarska škola Čakovec, Graditeljska škola Čakovec, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Gimnazija Čakovec, Srednja škola Prelog, Tehnička škola Čakovec, Gimnazija Fran Galović Koprivnica, Srednja škola Koprivnica, Obrtnička škola Koprivnica.



Komentari