Učenici Medicinske posjetili učenike s poteškoćama u razvoju

Objavljeno: 17.02.2011. 18:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Pedesetak učenika varaždinske Medicinske škole u utorak 15. veljače posjetilo je „Kuću Sunca“ u Globočecu. Udruga Ludbreško sunce i Medicinska škola Varaždin surađuju godinama, a budući medicinski djelatnici prilikom ovakvih posjeta doznaju nešto više o njezi i brizi osoba s poteškoćama u razvoju. Učenike i njihovo vodstvo pozdravila je predsjednica Udruge, Ruža Zlatar koja je prisutne upoznala s radom Udruge te brojnim projektima zahvaljući kojima su poznati diljem Hrvatske.

S učenicima je u pratnji bila i sama ravnateljica Medicinske škole koja je naglasila kako je uvijek lako raditi s genijalnom, dobrom djecom dok je rad u ovakvim Udrugama zahtjevniji, ali opet s druge strane čovjeka ispunjava na jedan poseban način zbog izravnosti i iskrenosti takve djece.

Inače suradnju između Ludbreškog sunca i Medicinske škole Varaždin pokrenula je profesorica Nataša Vuković koja je i ovog puta posjetila Udrugu.

Tom je prilikom kazala da obzirom na buduće zdrastveno zanimanje ovih učenika, ovakvi posjeti koji potiču humanost i empatiju svakako su dobrodošli.

Učenici Medicinske škole prilikom posjeta štićenike Udruge darivali su prigodnim poklonima, dok su pak štićenici uzvratili pjesmom i recitacijama. Poseban poklon bila su i ručno izrađena srca koja su štićenici Udruge izradili na sam Dan zaljubljenih u sklopu kretivne radionice koja je u "Kući Sunca" održana u suradnji s Obiteljskim centrom Varaždinske županije.

objacljeno na: ludbreg.biz

Komentari