posjet županiji

Učenici OŠ Martijanec posjetili su Županijsku palaču pa se družili s Paljakom i Vugrinom

Objavljeno: 31.10.2017. 13:32

Zadnja izmjena: 31.10.2017. 13:34

Danas su Županijsku palaču posjetili učenici trećih razreda Osnovne škole iz Martijanca, a dočekali su ih dožupani Tomislav Paljak i Robert Vugrin, koji su ih upoznali sa svojim radom, nadležnostima te poslovima koje obavljaju obnašajući svoje dužnosti.

Učenike je posebno zanimalo kako izgleda radni dan dužnosnika, koliko imaju suradnika te da li ima uopće imaju slobodnog vremena. Zamjenici župana su iskazali zadovoljstvo činjenicom da učenici iz svih škola posjećuju Županijsku palaču te na taj način stječu znanja o povijesti naše Županije.

- Sretan sam kada imamo prilike ugostiti naše drage učenike te s njima popričati, dati im informacije o načinu funkcioniranja županijske uprave, ali i čuti s kojim se problemima susreću prilikom školovanja - rekao je zamjenik župana Paljak.

Također, učenici su razgledali palaču, upoznali se s bogatom poviješću Varaždinske županije te odslušali zanimljive pripovijesti o ratničkim danima slavne Husarske pukovnije, a posjet palači ovjekovječili su zajedničkim fotografiranjem u atriju Županijske palače.

Komentari