Učenici srednje škole iz Fürstenfeldbrucka posjetili Županijsku palaču

Piše: eVz

Objavljeno: 15.04.2015. 10:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Varaždinska županija

U sklopu razmjene učenika Prve gimnazije Varaždin i srednje škole iz njemačkog grada Fürstenfeldbrucka iz Savezne republike Njemačke, u Županijskoj palači u Varaždinu predstavnici Grada Varaždina i Varaždinske županije priredili su prijem za učenike obiju škola.

Tako su u Skupštinskoj dvorani zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić upoznali goste iz Njemačke s aktivnostima i programima koje provode Grad i Županija u svrhu poboljšanja standarda svojih građana. Također, bilo je i riječi o obrazovnim projektima koji se provode na području cijele Županije.

Zamjenik župana Kišić je istaknuo zadovoljstvo ovom posjetom te je naglasio kako većina županijskih škola sudjeluje u različitim međunarodnim projektima.

- Ono što čini našu Županiju prepoznatljivom je konstantno ulaganje u obrazovanje. Naše srednje škole sudjeluju u mnogim međunarodnim projektima i programima, a ova posjeta dragih učenika iz Njemačke je samo potvrda da smo zanimljivi kao društvo koje napreduje – rekao je Kišić te dodao kako projekti poput Centara izvrsnosti, sufinanciranja srednjoškolskog prijevoza, davanja učeničkih i studentskih stipendija  spadaju u sam vrh ulaganja u obrazovanje.

U pratnji učenika bile su i profesorice dviju škola, a nakon službenog  prijema učenici su razgledali Županijsku palaču te se upoznali s bogatom poviješću same Županije. Nakon toga obišli su i Stari grad te popularni Muzej anđela.

Komentari