novac za pomoćnike u nastavi

Učenicima osigurani pomoćnici u nastavi - Grad je dobio preko 850 tisuća kuna za sufinanciranje pomoćnika u nastavi

Objavljeno: 06.11.2017. 15:33

Zadnja izmjena: 06.11.2017. 15:48

Grad Varaždin dobio je od države 853 tisuće kuna za sufinanciranje pomoćnika u nastavi. Inače, Grad je u skladu s europskim standardima morao osigurati skoro 1,5 milijuna kuna, a država je sada u svom proračunu osigurala 60 % posto tog iznosa što predstavlja značajnu uštedu u gradskom proračunu.

Grad Varaždin je projektom 'PONOS – Pomoćnika u Nastavi – Osigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju' zadovoljio sve propisane kriterije pa će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije Republike Hrvatske s preko 853 tisuće kuna sufinancirati projekt iz sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, a uskoro će biti potpisan Ugovor o dodjeli sredstava između Grada i ministarstva, odnosno Fonda.

Podsjećamo, za slijedeće četiri školske godine od 2017 do 2021 za spomenuti projekt odobreno je 8 milijuna kuna bespovratnih sredstva iz europskih fondova, a dodatnih skoro 1,5 milijuna kuna trebalo se osigurati iz proračuna. Inače, grad Varaždin je među prvim gradovima u Hrvatskoj koji je krenuo s projektom pomoćnika u nastavi, a ove godine u varaždinskim osnovnim školama djeci pomaže 52 pomoćnika.

Komentari