Udruga “Oreh“ iz Oštrica s osam novih partnera nastavlja razvijati socijalno poduzetništvo

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 25.11.2015. 16:28

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 12:28

Foto: Udruga "Oreh"

U dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu, održan je Okrugli stol u organizaciji udruge “Oreh“ iz Oštrica-nositelja i Grada Novog Marofa - partnera na projektu “Inicijativa za poticanje zapošljavanja i lokalnog razvoja na području Knina i Novog Marofa“...

Na skupu je sudjelovalo pedesetak predstavnika gradske uprave, turističke zajednice, Lokalne akcijske grupe Prigorje-Zagorje, Centra za socijalnu skrb Novi Marof, predstavnici i članovi organizacija civilnoga društva s područja novomarofske općine te vlasnici privatnih poduzeća.

Cilj Okruglog stola bio je upoznati javnost sa dosadašnjim rezultatima provedbe projekta te uspostava suradnje i partnerstva udruge „Oreh“ s javnim i privatnim sektorom te s ostalim udrugama u svrhu stvaranja mreže partnerskih organizacija i kanala za daljnji razvoj udruge i provođenje novih projekata.

Održavanje Okruglog stola rezultiralo je  potpisivanjem Partnerskog sporazuma s osam pravnih subjekata koji su činom potpisivanja Partnerskog sporazuma izrazili dobru volju i namjeru za budućom međusobnom suradnjom u smislu korištenja proizvoda i usluga udruge „Oreh“ te razvoju socijalnog poduzetništva u lokalnoj zajednici. Podsjećamo, opći cilj projekta „Inicijativa za poticanje zapošljavanja i lokalnog razvoja na području Knina i Novog Marofa“ je razvoj ljudskih potencijala kroz socijalno poduzetništvo kao mogućnost zapošljavanja, samozapošljavanja i društvene uključenosti osoba u nepovoljnom položaju.

Projekt  vrijedan  196.851,54 kn  sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge vlade RH, traje 12  mjeseci; od 29. prosinca 2014. do 28. prosinca 2015.godine, a provodi ga udruga „Oreh“ s partnerima - udrugom Naše ognjište Knin i Gradom Novim Marofom.

Komentari