Uključite se u akciju skupljanja korištene odjeće i obuće

Objavljeno: 15.10.2011. 14:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Nezavisna udruga mladih (NUM) organizira skupljanje odjeće i obuće za Međunarodni dan borbe protiv siromaštva.

Već 18 godina, Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obilježava se 17. listopada diljem svijeta. Opća skupština Ujedinjenih naroda odredila je taj dan za promicanje svijesti o potrebi iskorjenjivanja siromaštva i bijede u svim zemljama, posebice onima u razvoju.

Nezavisna udruga mladih (NUM) tom prilikom organizira sakupljanje korištene odjeće i obuće koja će se kasnije reciklirati u socijalnoj šivačkoj zadruzi Humana Nova iz Čakovca, a iskoristiva odjeća bit će podijeljena socijalno ugroženim obiteljima, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec.
- Sakupljena odjeća i tekstil će se sortirati i plasirati potrebitima, a preostali dio reciklirati, čime se postiže više ciljeva - pomoć potrebitima, nova gospodarska djelatnost i zapošljavanje, smanjenje zagađivanja okoliša i manje opterećenje odlagališta otpada - poručuju iz NUM-a.

Odjeću i obuću možete svakim radnim danom od 7 do 15 sati donijeti u Klub mladih Lepoglava u Domu kulture, prvi kat, a za sve druge informacije nazovite 099 319 1786.

Izvor: lepoglava.net

Komentari