Upisom u Knjigu instalacija započelo obilježavanje Dana Županije

Objavljeno: 05.09.2014. 13:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/Dan Varazdinske zupanije - Upisi u Knjigu instalacija

Povodom Dana Varaždinske županije i blagdana Male Gospe u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u četvrtak je održano svečano upisivanje vijećnika Županijske skupštine, župana i zamjenika župana u Knjigu instalacija Varaždinske županije.

Svečanosti su prisustvovali i potpredsjednici Hrvatskog sabora Nenad Stazić i Milorad Batinić i saborski zastupnik Mario Habek. Prije samog čina potpisivanja župan Varaždinske županije Predrag Štromar obratio se prigodnim govorom te je naglasio kako se u Knjigu instalacija pohranjuju najvažniji županijski događaji na jednom mjestu, kako bi se sačuvali za kasnije generacije.

- Varaždinska županija jedina ima Knjigu instalacija i mi se ponosimo time. Ovim upisivanjem započinjemo s obilježavanjem Dana Varaždinske županije, iako smo i neke  programe morali odgoditi zbog nestabilnog vremena - dodao je župan.

Nakon županovog obraćanja, predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić pozvala je vijećnike da se upišu u Knjigu Instalacija, a prvi su se upisali župan i njegovi zamjenici.

Inače, Knjiga instalacija utemeljena 1997. godine, kao nastavak povijesne Knjige još iz davne 1607. godine, u kojoj se pohranjuju najvažniji županijski događaji na jednom mjestu kako bi se sačuvali za generacije iza nas. Posebnost čuvanja važnih dokumenata su i  podaci o vlasti u Županiji, dakle Županijska skupština i izvršna vlast u mandatima. Tako danas bilježimo već šesti mandat i vijećnici te župan i njihovi zamjenici potpisat će se u Knjigu instalacija ispod svoje slike, gdje stoje i podaci o stranačkoj pripadnosti, a za dužnosnike bilježe se i kratki životopisi.

{gallery}Dan Varazdinske zupanije - Upisi u Knjigu instalacija{/gallery}

Komentari