Tribina u petak

Raspravite o prostorima za mlade u gradu Varaždinu

Objavljeno: 23.02.2016. 12:02

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 12:11

Foto: Savjet mladih Grada Varaždina - Facebook

Nakon uspješno održane prve i druge tribine, naslovljenih "Raspored vremena kod srednjoškolaca Varaždinske županije" i "Praznici i radni dani kroz školsku godinu", treća tribina, s temom "Aktivnosti i prostori za mlade u Varaždinskoj županiji",  održat će se 25. veljače u 10 sati, u novim prostorima Centra za mlade u Varaždinu, Petra Preradovića 4.

Rasprava o ovoj, za srednjoškolce, ali i sve ostale mlade aktualnoj i zanimljivoj temi, bit će posebno usmjerena definiranju očekivanja, želja i potreba o aktivnom provođenju slobodnog vremena, ali i pozitivnoj participaciji mladih u životu zajednice te prostorima u kojima se te aktivnost mogu osmišljavati i realizirati. U raspravi će sudjelovati i gosti, predstavnici relevantnih organizacija i tijela mladih, koja sudjeluju u kreiranju i realizaciji ovih programa i aktivnosti.

Projekt javnih tribina mladih u  Varaždinu usmjeren je na jačanje svijesti mladih o aktualnim temama i problemima u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji, prvenstveno onih koje se tiču sudionika tribina, učenika srednjih škola. Osim lokalno određenih tema, tribine će se doticati i obrađivati i ostale teme značajne za mlade ljude i, posebice, srednjoškolce u Varaždinu.

Također, cilj projekta je ukazivanje na potrebe i probleme, ali i uspjehe, populacije mladih i srednjoškolaca nadležnim intsitucijama, ali i cjelokupnoj javnosti. Konačno, cilj tribina je jačanje i promocija kvalitetnog, logički utemeljenog i strukturiranog govora o društveno važnim temama.

 

Komentari