Uvodna konferencija projekta pomoćnika u nastavi u školama Varaždinske županije

Objavljeno: 20.02.2015. 14:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

U školama Varaždinske županije od 1. listopada 2014. do 30. rujna 2015. godine provodi se projekt "Osiguravanje pomoćnika učenicima u školama Varaždinske županije, a uvodna konferencija ovog projekta održat će se u ponedjeljak, 23. veljače.

Vrijednost projekta je više od tri milijuna kuna, a u potpunosti je namjenskim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Odobren je u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013., Prioritet 2. Jačanje socijalnog uključivanja i integracije osoba u nepovoljnom položaju, a provodi ga Varaždinska županija u suradnji s 37 projektnih partnera – AZRA-om d.o.o., Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Varaždin i 34 osnovne i srednje škole s područja Varaždinske županije kojima je Županija osnivač.

Uvodnoj konferenciji projekta prisustvovat će zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek, a cilj projekta je osigurati adekvatnu podršku učenicima s teškoćama uključenima u redovne programe osnovnih i srednjih škola u vidu pomoćnika te ujedno podići svijest javnosti, medija i relevantnih institucija o važnosti uključivanja djece s teškoćama u redovne odgojno-obrazovne programe.

Komentari