Uz bogat program varaždinski Sjajni bal vraća se još sjajniji

galerija-images/sjajni bal press

Objavljeno: 09.01.2015. 15:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V. Mihalić

Nakon stanke od godine dana, u Varaždinu će se ponovno održati dugogodišnja manifestacija "Sjajni bal" u organizaciji Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici predstavljen je program ovogodišnjeg 21. Sjajnog bala, koji je nakon godine dana stanke vraća u još većem sjaju.

Ova zabavna i kulturna manifestacija održat će se 6. veljače u varaždinskom kazalištu s početkom u 20 sati, a organizatori najavljuju bogat program.

- Nakon godine pauze prihvatili smo se posla i pred nama je 21. varaždinski Sjajni bal. Drago nam je da je Varaždin shvatio da ulaganje u ovakvu manifestaciju nije trošak, već da je to ulaganje u kulturu ovog grada. Mnogi manji gradovi i manja mjesta oživljavaju povijesne događaje kojima žele privući turiste, a mi to radimo već 20 godina. Sjajni bal je jedna tradicija iz koje stojimo i kojom želimo pružiti nabolje ovom gradu - istaknula je Ingeborg Jurić.

Sjajni bal je dobrotvornog značaja, a osim već tradicionalnog austrijskog Big Banda Bad Gleichenberg, ove će godine manifestacija ponuditi i neke novitete.

- Pripremamo bogat program. Osim tradicionalnog austrijskog Big Banda, nastupit će i Varaždinski komorni orkestar, operna pjevačica Ivana Lazar, solisti baleta zagrebačkog HNK, naravno naši Purgari i još mnogo toga. Noviteti su Sjajni jazz bar, a posebno nam je zadovoljstvo što će naš kompozitor Davor Bobić posebno za ovu prigodu komponirati "Sjajni valcer" čiju ćemo praizvedbu čuti upravo na balu - rečeno je na konferenciji za medije.

Organizatori pozivaju građane da dođu na bal jer, kako su istaknuli, ovo nije ukočena i "hoch" manifestacija, već vrlo ležerna, zabavna i kulturna manifestacija na kojoj se uvijek sklapaju dobra prijateljstva, uživa u dobroj glazbi, plesu i delicijama.

- Bal se vraća u još većem sjaju, a jedan zaista velik i posebni dio bala ove godine jest praizvedba Bobićeva "Sjajnog valcera". Također, to je prilika da pozovemo mnoge veleposlanike, strane goste, ali i domaće gospodarstvenike koji će bal iskoristiti za sklapanje kontakata i moguću buduću suradnju. Pozivam sve i nadam se da je pred nama jedno novo razdoblje - istaknuo je gradonačelnik Goran Habuš.

Grad Varaždin sudjelovat će s 25 posto sufinanciranja troškova bala, odnosno u iznosu od 50 tisuća kuna. Cijena Sjajnog bala kreće se oko 200 tisuća kuna, a ove će se godine pojačano kontrolirati ulazak s ulaznicama.

- Problemi su se pojavili oko financiranja bala, zato ga nije ni bilo prošle godine. Međutim, ove godine ćemo pojačati kontrolu na ulazu i nitko neće moći ući bez ulaznice - poručili su organizatori.

Cijene ulaznice za varaždinski Sjajni bal su 350 kuna za stajaća mjesta, odnosno 450 za sjedeća, a u prodaji se mogu naći od 15. siječnja.

{gallery}sjajni bal press{/gallery}

Komentari