Varaždin: Igralište Srednjoškolac zapušteno te puno boca i šprica

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 16.03.2015. 13:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/igraliste srednjoskolac

Na igralište Srednjoškolac u prošlosti su se odvijala školska natjecanja u nogometu ili su pak kvartovske ekipe znale odigrati nogometni hakl, no danas je igralište zapušteno te puno šprica i boca.

Posljednje uređenje navedenog objekta obavljeno sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća od strane bivše vojske.

- Danas je to igralište ruglo samoga grada gdje u ljetnim mjesecima imamo svakodnevne pritužbe stanara okolnih ulica na galamu, razbijanje i tuče kao i vapaje mladih koji se žale na nedostatak adekvatnih prostora za rekreaciju. Igralište je puno razbijenih boca, a u zadnje vrijeme i odbačenih šprica, te postoji realna opasnost od povređivanja i zaraze - ističe Marko Podobnik, predsjednik II. TO HDZ-a Grada Varaždina.

Golovi na rukometnom igralištu u očajnom su stanju, kao i koševi.

- Tragično je da grad koji se promovira kao grad sporta i grad prijatelj djece dozvoljava da i onako malobrojna igrališta budu dovedena do ovakvog stanja . Stoga će HDZ II. Temeljnog ogranka Grada Varaždina, uređenje navedenog igrališta staviti kao jedan od prioriteta na području II. Mjesnog odbora, jer naši sugrađani kao i naša djeca zavređuju objekt na kojem će nesmetano bez opasnosti od povređivanja provoditi svoje sportske aktivnosti i slobodno vrijeme. Tužno bi bilo da i ovo ljeto nekad predivno igralište zjapi prazno i sablasno - zaključuje Podobnik.

{gallery}igraliste srednjoskolac{/gallery}

Komentari