Varaždin u ožujku domaćin 7. regionalne konferencije “Sigurnost gradova“

Objavljeno: 30.01.2015. 14:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Sigurnost države u najvećoj se mjeri ogleda kroz sigurnost u njezinim gradovima, a sedma regionalna konferencija "Sigurnost gradova - SIGG" bit će održana 26. i 27. ožujka 2015. godine u Varaždinu...

Konferencija se održava u organizaciji Hrvatskog foruma za urbanu sigurnost, uz medijsko pokroviteljstvo časopisa Zaštita, uvlasništvu tvrtke Tectus d.o.o. iz Zagreba.
Pokrovitelj konferencije je, kao i ranijih godina, Ministarstvo unutarnjih poslova RH, a potporu konferenciji dali su Grad Varaždin, Varaždinska županija, Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), Hrvatska gorska služba spašavanja, Udruga gradova u RH i Platforma hrvatskih gradova i županija za smanjenje rizika od katastrofa.

Urbana sigurnost i sve potencijalne prijetnje toj sigurnosti, prevencija kriminaliteta, civilno-krizno upravljanje gradovima, nove tehnologije za sigurnije gradove, europska iskustva, borba protiv terorizma, prevencija poplava samo su neke od zanimljivih tema dvodnevne konferencije SIGG 2015.

- Nema sumnje da će i ovaj put te teme privući više od stotinjak  sudionika koliko ih se svake godine okupi na konferencijama iz ciklusa Sigurnost gradova. Na prošlogodišnjoj konferenciji, održanoj u Splitu, video linkom se iz sjedišta NATO-a u Briselu  u rad konferencije uključila Kolinda Grabar Kitarović, novoizabrana hrvatska predsjednica, koja je tom prigodom naglasila da sigurnost znači život bez straha ali i stalnu pripravnost i praćenje stanja oko sebe jer i prečesto nas je, uljuljkane u sigurnost, iznenadio rat – podsjećaju organizatori konferencije SIGG.

Prethodne konferencije SIGG održane su u Zagrebu, Solinu, Opatiji i Splitu i okupile su više od 850 uglednih sudionika iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Turske, sa stručnim govornicima iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Mađarske, Italije i Belgije.

Više o stručnim temama konferencije pročitajte OVDJE

Komentari