Varaždinci započeli svoj adventski hod paljenjem prve svijeće na biskupijskom vijencu

Objavljeno: 29.11.2014. 21:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Josip Novak

Ususret Božiću, blagdanu Isusova rođenja, početak došašća i ove je se godine obilježen tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na adventskom vijencu ispred varaždinske katedrale...

Josip Hehet predsjednik Gradskog vijeća pozdravio je mons. Mrzljaka te okupljene Varaždinke i Varaždince.
- Grad baroka ovog trenutka uranja u adventsku čaroliju. To je vrijeme došašća kada iščekujemo Božić i rođenje Isusa. Na svakom vijencu bit će četiri svijeće i želim da njihovo čarobno svijetlo obasja sve vas – kazao je Hehet.

Njegovim pozdravnim riječima upućenim okupljenima oko adventskog vijenca, pridružio se biskup Josip Mrzljak.

- Mi danas blagoslovimo i sve adventske vijence u vašim obiteljskim domovima. Vjerujem kako ćete i vi večeras ili sutra zapaliti prvu svijeću baš kao što to mi činimo na biskupijskom vijencu. Krist gospodin dolazi nas pohoditi s visine, svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakoga čovjeka, sunce koje raspršuje tamu, Očev sjaj koji nema zalaska. U ovome svetom vremenu s upaljenim svjetiljkama slavimo slavimo Oca sa Sinom i Duhom svetim u zajedništvu s cijelom Crkvom – poručio je u homiliji mons. Mrzljak.

Svečanost u Pavlinskoj ulici uveličana je nastupom katedralnog zbora "Chorus liturgicus" pod ravnanjem maestra Višeslava Jaklina.



Komentari