Varaždinke i Varaždinci vježbali za Guinnessovu knjigu rekorda

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 09.03.2015. 20:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ZSUGV

Varaždinke i Varaždinci proteklog vikenda uključili su se u postavljanje rekorda za Guinness World Records u intenzivnom intervalnom treningu u 24 sata na više lokacija diljem svijeta.

U organizaciji Udruge „Škola zdravog života“ Varaždin i uz podršku Zajednice športskih udruga Grada Varaždina, u postavljanju rekorda u subotu je u TTS Sportskom centru u Varaždinu sudjelovalo 48 vježbača i vježbačica.

Anita Kociper Sieber iz Udruge „Škola zdravog života“ naglasila je da je cilj projekta promoviranje zdravlja i zdravih navika.

- Mi smo jedan od suorganizatora istovremenog vježbanja u više od 90 zemalja. Želimo svaki tjedan organizirati takve događaje, da potaknemo ljude da vježbaju, da pokažemo da je to važno ne samo za skidanje kilograma već i za kardiovaskularni sustav te također educirati ljude o prehrani -  rekla je Kociper Sieber te dodala da su statiske poražavajuće i da je Hrvatska treća u Europi po pretilosti.

Za sudjelovanje u postavljanju rekorda bilo je potrebno okupiti 25 vježbača, a u Varaždinu ih je vježbalo 48. Vježbanje je trajalo 45 minuta, radilo se o običnim, "školskim" vježbama koje svaka osoba može izvoditi.

Dvije snimke s varaždinskog vježbanja šalju se na verifikaciju komisiji Guinness World Records od koje se očekuje povratna informacija o postavljanju novog rekorda.

Uz Varaždin istovremeno se vježbalo u Nedelišću i Murskom Središću te još 11 hrvatskih gradova.

Komentari