Varaždinska županija obilježava Svjetski dan učitelja

Objavljeno: 01.10.2014. 17:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - arhiva eVaraždin

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Svjetski dan učitelja Varaždinska će županija obilježiti u četvrtak, 2. listopada u 10:00 sati, kada će se na prigodnoj svečanosti u Skupštinskoj dvorani Županijske palače djelatnicima koji su ove godine otišli u mirovinu iskazati zahvalnost za dugogodišnji predani rad.

Sveukupno osamdeset i jedna osoba - učitelji, profesori te nenastavno osoblje primit će prigodnu zahvalnicu i poklon, što će im uručiti zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine, kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Komentari