Varaždinski kvartet Padovecianom oduševio publiku u Ravensburgu

Objavljeno: 23.02.2012. 09:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Koncertni ured Varaždin

Na poziv grada Ravensburga, Varaždinski je kvartet 17. veljače održao koncert u raskošnoj Festivalskoj dvorani Weißenau. Organizatori su bili Die Brückenbauer, institucija koja brine o aktivnostima između gradova partnera Ravensburga i Koncertni ured Varaždin uz pomoć Njemačko-hrvatskog društva.

Pred punom dvoranom članovi kvarteta Marko Jerbić, Anđelko Ilčić, Ana Trnjar i Davor Gluhak izveli su djelo varaždinskog skladatelja Davora Bobića Padoveciana, temu s varijacijama posvećenu istaknutom glazbeniku,skladatelju i izumitelju dvovrate gitare - Ivanu Padovcu.

Inače, Padoveciana je skladana  2011. godine posebno za ovaj ansamb, a program su činili i  Šest narodnih suita za gudački kvartet J. Š. Slavenskog  te Kvartet br.12 u F-duru op. 96 A. Dvořáka,

Nakon izvođenja, na traženje oduševljene publike, naši glaazbenici su odsvirali još dva dodatka.

Gostovanje Varaždinskog kvarteta bilo je iznimnom prigodom za  višestruku promociju grada Varaždina i njegove bogate kulturne tradicije te suvremenog umjetničkog stvaralaštva.

I to ne samo zbog djela varaždinskog skladatelja Bobića  i vrhunske interpretacije Kvarteta, nego i zbog činjenice vidno istaknute u programu, da glazbenici sviraju na glazbalima priznatog graditelja žičanih instrumenata Vladimira Proskurnjaka.

Koncert je bio prilikom i za daljnje dogovore oko novih projekata i suradnje, a Kvartet je pozvan da održi još dva koncerta u Njemačkoj tijekom ove godine.

Naime, ove godine obilježava se 10. obljetnica partnerstva između Varaždina i Ravensburga,  koje je u tom razdoblju rezultiralo s mnoštvom projekata na umjetničkom, gospodarskom, obrazovnom i  turističkom području.

Proubljena je i suradnja brojnih organizacija, institucija, festivala, pojedinaca te društava prijateljstva iz oba grada i države.

Komentari