Varaždinski obrtnici darovali računala, knjige i namještaj mališanima iz Žažine

Objavljeno: 11.09.2015. 16:31

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:21

Foto: HOK

Mališane u Područnoj školi Žažina, u općini Lekenik, razveselila je donacija obrtnika s područja cijele Varaždinske županije koji su im kroz humanitarnu akciju darovali računala, knjige i namještaj za njihovu školu.

Inicijativa za prikupljanje donacija krenula je od Obrtničke komore Varaždinske županije a prihvatila su ju i sva Udruženja obrtnika pa su se uključili brojni obrtnici s područja cijele Varaždinske županije.

Za malu školu u Žažini, više nego skromno opremljenu, gotovo neusporedivo s bilo kojom školom Varaždinske županije, prikupljeno je šest računala s  monitorima i  tipkovnicama,  stotinjak  knjiga te namještaj za njihov smještaj.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak i potpredsjednik Boris Kos, posjetili su Područni razredni odjel Žažina u Sisačko-moslavačkoj županiji, udaljen pet kilometara od matične Osnovne škole  Sela  i predali donaciju.

Školu pohađaju 23 učenika, organizirana u dva kombinirana razredna odjela, u prostoru koji im je ustupio DVD Žažina. Goste su dočekale ravnateljica i učiteljice ali i razdragana djeca od prvog do četvrtog razreda, koja su se iskreno razveselila poklonima, naročito slatkišima.

U obraćanju učenicima i učiteljicama, Mario Milak je izrazio zadovoljstvo što je donacija dopremljena na pravo mjesto, u prave ruke, da će i knjige i računala dobro doći mališanima čiji vršnjaci u drugim krajevima imaju osigurane daleko  više standarde, čime su im pružene i veće mogućnosti u obrazovanju.

- No i mališani iz Žažina će sigurno iskoristiti sve šanse i biti jednakovrijedni članovi društva, što im mi i želimo - istaknuo je Milak.

Domaćini su gostima zahvalili na poklonima i pažnji, a najveću zahvalnost pokazala su razdragana dječja lica, iskreno, kako samo djeca znaju. Naravno,uz  pozdrav na rastanku koji obećava neke nove susrete i prijateljstva.

Komentari