Velika retrospektiva Plesnog studija Vindi ovaj vikend u HNK-u

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 11.02.2013. 13:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U Hrvatskom narodnom kazalištu 16., 17., 23. i 24. veljače, u okviru Zimske završne produkcije, Plesni studio Vindi  izvest će retrospektivni program iz svih cjelovečernjih programa od 1997. do 2012. godine.

Prva cjelovečernja predstava, "Vrijeme za spavanje" koju su plesači izveli 1997. godine, a 1999. godine gostovali s njom u Indiji na dječjem kazališnom festivalu, otvara program Retrospektive. Generacija plesača koja je plesala ovu predstavu 2001. godine izvela je i "Boju nervoze" koju će ponovno izvesti u sadašnjem programu.

Tu su i djelovi iz Čarobnjaka iz Oza, Karnevala životinja, Plesom kroz povijest. Nakon toga slijedi dio Ružnog pačeta pa novije predstave -Mala sirena, Palčica, Aladin, Alisa u zemlji čudesa te Put oko svijeta u 80 dana te zadnja predstava iz 2012 godine - Mačak u čizmama.

Prilika je to da se podsjetimo svih projekata u kojima su plesači sudjelovali i ispričali priče, kako oni koji su sadašnji članovi Plesnog studija Vindi, tako i bivši, od kojih su se neki vratili da bi ponovno otplesali svoje koreografije.

U gledalištu, osim roditelja, prijatelja i stalne publike, očekuju se i oni koji su prošlih godina u Plesnom studiju Vindi plesali, radili i sudjelovali u programu.

Podsjetimo i to da su varaždinski plesači sa svojim projektima gostovali i diljem Hrvatske kao u Austriji, Italiji, Sloveniji, Njemačkoj i Indiji.

Sva četiri programa počinju u 18 sati u gledalištu HNK u Varaždinu, pokrovitelj programa ja Vindija d.d., a ulaznice su u prodaji na blagajni kazališta.

Sve informacije možete dobiti na broj telefona 091 511 25 35 (Davorka Čorko-Rodeš).

Komentari