Vidovec: Seoske žene proslavile svoj dan bogatim programom

Objavljeno: 25.10.2011. 13:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Seoske žene iz Vidovca i okolice dale su si oduška na proslavi Dana ruralnih žena.

Svjetski dan ruralnih žena obilježen je ove subote u općini Vidovec prigodnim kulturno-umjetničkim programom u organizaciji Udruge žena općine Vidovec.

U programu su nastupili amaterska glumačka skupina Komedijaši iz Stažnjevca koji su oduševili i do suza nasmijali svojim šaljivim igrokazima „Ljubav prek plota“ u kojoj govore o „dobrosusjedskim“ odnosima i „Kod doktora“, komediju u kojoj su prikazane svakodnevne situacije kod doktora, a sve izraženo domaćim stažnjevečkim govorom, jer Komedijaši znaju kako nasmijati i oraspoložiti publiku.

Učenici 2. razreda Osnovne škole Tužno izveli su recitacije „Sir i vrhnje“, „Kaj nas vučiju naše mame“ i „Dedek, kaj te ni sram?“.

Glumile i kiselile zelje

U programu su sudjelovale i članice Udruge žena općine Vidovec, i to Marija Cafuk svojom pjesmom „Ruralna žena“, dok su članice izvele plesnu koreografiju „Ja sam sirota“, a za sam kraj programa nastupile su igrokazom „Domaće Varaždinsko zelje“ koji je napisala vanjska suradnica Udruge žena, Vesna Kovačić, a članice su pokazale svoje glumačke sposobnosti vjerno prikazujući prodaju zelja na placu i  kiseljenje zelja po starim običajima.

Nakon programa priređen je domjenak i druženje u vedrom raspoloženju.

Veliki odaziv mještanki i mještana pokazuje zainteresiranost seoskih žena za kvalitetni program u ruralnoj sredini.

Seoske žene zaslužuju svoj dan, jer upravo žene na ruralnim područjima pridonose blagostanju svojih obitelji i razvoju gospodarstva na selu svojim radom u kući, vrtu i polju.

Stoga je i cilj obilježavanja ovog dana ukazati na važnu ulogu seoskih žena u društvu, te ih potaknuti i ohrabriti da aktivnije sudjeluju u društvu.

Komentari