Viničanci u Jarmini odali počast svom sumještaninu Mladenu Kasunu

Objavljeno: 09.11.2015. 17:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Općina Vinica

Mještani  Općine Vinica po 9. su put odali počast pripadniku postrojbe specijalne policije PU Varaždinske, poginulom hrvatskom vitezu  i svojem sumještaninu  Mladenu Kasun...  

Kod spomen obilježja u Jarmini, cvijeće su u subotu, 7. studenoga,  najprije položili i zapalili svijeće majka Ankica i članovi Mladenove obitelji, zatim  članovi Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata – Klub Vinica,  njegovi prijatelji iz Košarkaškog kluba Vinica, predstavnici Udruge specijalne policije, Općine Jarmina  i Vukovarsko srijemske županije  kao domaćini  te načelnik Općine Marijan Kostanjevac i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić u ime svih viničkih žitelja.

Prisutnima  se tom prigodom obratio načelnik Općine Jarmina, Andrija Draganić, koji je u svoje ime i u ime svojih sumještana izrekao riječi zahvale  Mladenovoj majci te iskazao zahvalnosti Mladenu koji je u obrani Domovine i njihovog slavonskog kraja, dao najveću moguću žrtvu, svoj život.

Zahvalio je i Mladenovim suborcima koji redovito svake godine, već devet godina uzastopce dolaze odati počast svojem prijatelju i suborcu, kao i mještanima Općine Vinica koji ih svake godine, u velikom broju u tome podržavaju.

Ispred Udruge specijalne policije Jarmina, prisutnima se obratio i Stjepan Culej i sam sudionik Domovinskog rata, koji je također naglasio veliki doprinos kako Mladena tako i ostalih njegovih suboraca koji su živote izgubili braneći svoju Domovinu, daleko od svojih domova, na slavonskoj bojišnici.

Vjekoslav  Štrlek,  sudionik Domovinskog rata i Mladenov suborac,  također pripadnik specijalne policije koji  je upravo na dan pogibije Mladena  teško ranjen, u svojem je kratkom obraćanju prisutnima naglasio, kako Mladenovo ime trebaju zapamtiti, ali i znati čuvati mladi naraštaji.

Načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac u svojem obraćanju zahvalio je svima prisutnima što s posebnim pijetetom,  svake godine u ovako velikom broju doprinose nastojanju da se Mladenovo ime, kao ni njegova žrtva ne zaborave. Na Mladenovoj žrtvi načelnik je zahvalio  njegovoj majci i obitelji,  kao i svima koji su svojim prisustvom   doprinjeli  da se njegova žrtva  ne zaboravi te ujedno naglasio kako bi učitelji viničke Osnovne škole trebali obavezno dolaziti u Jarminu i Vukovar kao i u sva ostala mjesta gdje su naši Hrvati teško stradali i bili prognani, a ne da se i dalje odlazi u Kumrovec.

Nakon molitve koju je predvodio mjesni župnik  velečasni  Ivan Bešlić kod spomen obilježja Mladenu i njegovim suborcima, svijeće su zapalili i prisutni mještani Općine Vinica.

U spomen na poginule hrvatske branitelje  predstavnici  Općine Vinica i predstavnici UDVDR-a – Klub Vinica, položili su cvijeće i zapalili svijeće i kod spomen obilježja na vukovarskom groblju. Svoje gostoprimstvo i ovaj su put nesebično iskazali mještani Jarmine, i sami većim dijelom rodom iz ovih naših zagorskih krajeva iz kojih su njihovi preci otišli u Slavoniju u potrazi za boljim uvjetima života.

Načelnik Kostanjevac, u svoje osobno ime i u ime svih mještana Općine Vinica, zahvalio je na gostoprimstvu te je načelnika Općine Jarmina i njegove sumještane pozvao na susret u Zagorju, odnosno u Općini Vinica.

Komentari