Više od tisuću Barbie i Lego eksponata od danas u Areni

Objavljeno: 07.12.2011. 08:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Stotine djevojčica i dječaka, i onih koji se tako osjećaju, od danas će pohoditi varaždinsku Arenu na Dravi. Danas naime počinje najveća europska Barbie i Lego izložba. Više od tisuću primjeraka dviju najuspješnijih i najpoznatijih igračaka na svijetu u specijalno dizajniranim staklenim kućištima izloženo je u maloj dvorani Arene.

Izložba, koja je namijenjena svim generacijama, prati povijest Barbie lutke od njezinog nastanka 1959. godine pa sve do danas.

Tako mališani imaju priliku vidjeti kako su izgledale prve Barbike kojima su se igrale njihove mame pa čak i bake, dok se odrasli mogu prisjetiti svojih prvih susreta s ovim popularnim lutkama.

Kroz izložene primjerke posjetitelji mogu vidjeti kako se Barbika mijenjala tijekom 5 desetljeća sve do današnjih suvremenih dizajnerskih primjeraka namijenjenih najstrastvenijim kolekcionarima ove popularne lutke.

Osim Barbika, i mali i stariji na izložbi mogu vidjeti do kuda seže kreativnost kada su u pitanju Lego kockice.

Kip slobode, Ferrari, likovi i scenografija iz svijeta filma i igara napravljeni od lego kockica samo su dio onoga što čeka posjetitelje na najvećoj europskoj Barbie i Lego izložbi u Areni Varaždin.

Izložba je postavljena u obliku labirinta, što joj dodatno daje na atraktivnosti, a u sklopu nje uređeni su i igraonica za najmlađe posjetitelje te prigodno kino u kojem mališani mogu pogledati crtiće.

Atraktivnu izložbu u maloj dvorani Arene možete razgledati do nedjelje, svaki dan, u  vremenu od 10 do 20 sati.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti na ulazu u dvoranu, a osigurani su i popusti za grupe posjetitelja.

Informacije vezane uz grupne posjete i popuste mogu se dobiti na recepciji Arene Varaždin ili na broj telefona 042 659 120.

Komentari