japan zemlja partner

Visoko priznanje Japana Varaždinskim baroknim večerima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.03.2019. 08:59

Zadnja izmjena: 05.03.2019. 09:02

Na oproštajnoj svečanosti na kraju svog diplomatskog mandata u Hrvatskoj održanoj sinoć u zagrebačkom hotelu Westin veleposlanik Japana Nj.E. Keiji Takiguchi uručio je organizatorima Varaždinskih baroknih večeri visoko priznanje za zapaženi doprinos produbljenju međusobnog razumijevanja i prijateljstvu između Japana i Republike Hrvatske.

Na svečanosti se okupilo 300-tinjak uzvanika, a susret je bio i prigoda za prisjećanje na prošlogodišnje iznimno uspješne 48. Varaždinske barokne večeri s Japanom kao zemljom partner. Priznanje su preuzeli organizatori VBV-a- ravnatelj Festivala Davor Bobić i ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik koji je zahvalio veleposlaniku Takiguchiju na uspješnoj suradnji i časti da su zajedno radili na organizaciji Festivala, kao iznimnog kulturnog projekta u godini kada se obilježavala 25. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Japana.- Ponosni smo i počašćeni što nam je pružena prilika za suradnju i produbljivanje  kulturnih hrvatsko-japanskih odnosa. Hvala Vam, Vaša ekscelencijo na pruženoj podršci i Vašem osobnom angažmanu u organizaciji Festivala i sigurno ćete nam nedostajati - istaknuo je u svom govoru Rojnik.

Izaslanstvu VBV-a u hotelu Westin pridružili su se i župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegova posebna savjetnica Natalija Martičević.

Komentari