U četvrtak u Varaždinu počinje "Vjeronaučna olimpijada"

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 18.02.2015. 17:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Međužupanijska (biskupijska) razina natjecanja iz vjeronauka za osnovne i srednje škole s područja Varaždinske biskupije, održat će se u četvrtak 19. veljače u Varaždinu u organizaciji biskupijskog Katehetskog ureda...

Na biskupijsku razinu od 45 osnovnih škola, koje su sudjelovale na županijskoj razini, plasirale su se ekipe iz: OŠ Trnovec, OŠ Đelekovec, OŠ Sveti Ilija, OŠ Kalinovac, OŠ Ivanec - PŠ Salinovec, OŠ Gornji Mihaljevec, OŠ Ivanec, OŠ Višnjica - PŠ Cvetlin, OŠ Bednja, OŠ Virje, OŠ Radovan i OŠ Maruševec. Natjecanje za osnovne škole održat će se u 10 sati u biskupijskom Pastoralnom centru u Varaždinu, Zagrebačka 3.

Natjecanje srednjoškolaca bit će u isto vrijeme u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi u Varaždinu. Od 18 škola, koje su sudjelovale na nižoj razini natjecanja, na biskupijsku razinu plasiralo se deset najboljih ekipa, i to iz Srednje škole Koprivnica, Gimnazije "Fran Galović" Koprivnica, Obrtničke škole Koprivnica, SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača, Srednje škole Ludbreg, Prve gimnazije Varaždin, Druge gimnazije Varaždin, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, Srednje škole Ivanec i Glazbene škole Varaždin.

Najbolje ekipe predstavljat će Varaždinsku biskupiju na državnoj razini natjecanja na otoku Krku.

Komentari