VOZAČI UGODNO IZNENADILI Evo koliko njih je uhvaćeno da vozi bez zimske opreme po autocesti

Objavljeno: 27.01.2017. 13:54

Zadnja izmjena: 27.01.2017. 13:58

Foto: Arhiva

Kao što smo već bili najavili, policija je prekjučer provela akciju Pojas i mobitel - i to i u našoj i u Međimurskoj županiji. Akcija je trajala od 8 do 14 sati.

>> 'POJAS I MOBITEL' PU Varaždinska u srijedu provodi operativnu akciju

Bilo je onih koji ne čitaju ni propise ni naš portal, pa su morali platiti kazne - 31 vozač ili putnik nisu se vezali, 3 njih nisu mislili na siguran prijevoz djece, 13 je vozača koristilo mobite, kad nije trebalo te je još 18 njih na razne druge načine kršilo prometne propise. 

Autocestom bez zimskih guma

No, iako to nisu najavili, policajci su u periodu od 9 do 11.30 na autocesti A-4, odmorište Varaždin, obavljali nadzor zimske opreme vozila. Kontrolirana su 32 vozila - odnosno, utvrđivalo se jesu li opremljena propisnim zimskim gumama.

Rezultat je iznenađujući i pohvalan za naše vozače - sva su vozila imala zimske gume! Ipak su i tamo uspjeli uhvatiti jednog vozača za upravljačem tehnički neispravnog vozila i jednoga koji se nije vezao. Ali je ipak pohvalno da se nijedan nije drzno voziti se autocestom s ljetnim gumama. Očito nas je zadnji snijeg opametio.

Premda, bilo bi svakako zanimljivo da su sličnu akciju proveli na lokalnim cestama. Ali to je već druga priča.

Komentari