Zatraženo postavljanje uspornika u Bednji

Piše: evz/bednja.hr

Objavljeno: 15.09.2011. 10:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Ilustracija

Sigurnosno stanje na području općine Bednje te preventivne aktivnosti u cilju podizanja razine sigurnosti djece i mladih na početku nove školske godine bile su glavne teme sjednice Vijeća za komunalnu prevenciju, prenosi bednja.hr.

Načelnik Mirko Bistrović upozorio je na problem sigurnosti na prometnicama i činjenicu da mladi žestoko pritišću na gas na glavnim ali i nerazvrstanim cestama. Boris Divjak, načelnik Policijske postaje Ivanec, iznio je podatke o porastu kaznenih djela na području bednjanske općine.

Od 34 evidentiranih djela, čak 25 odnosi ih se na provale, krađe i nepoštivanje izrečenih mjera, a šest nedjela počinili su maloljetnici. Evidentirano je 25 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala. U 20 prekršaja protiv javnog reda i mira, većina ih se odnosila na svađe i tuče.

Na sastanku je bilo riječi i o cijelom nizu drugih problema koji opterećuju život lokalne zajednice – o tome kako riješiti problem održavanja imanja i okućnica onih građana koji ne žive u Bednji, ali od općinskih djelatnika traže prava koja im ne pripadaju; kako riješiti problem isplate šteta na usjevima koja nanosi divljač, pri čemu građani očekuju velike odštete, a Općini i lovačkim udrugama ruke su vezane zakonskim propisima; mogu li se postaviti uspornici prometa u pojedinim ulicama, prvenstveno u Poljakovoj i Gajevoj ulici.

Po tom je pitanju dogovoren sastanak predstavnika Općine sa ŽUC-om i policijom, u cilju izrade elaborata za postavljanje uspornika prometa. Pritom je Divjak obavijestio nazočne da je izrađen elaborat za postavljanje mjerača brzine na državnoj cesti, s obaviješću vozačima da se približavaju školi, što je dobro došla preventiva za sigurnost djece na početku nove školske godine.

Također, policija će sa ŽUC-om provjeriti stanje oko propisnog označavanja klizišta u Pleši, gdje je velika opasnost stradavanja sudionika u prometu.

Izvor: www.bednja.hr



Komentari