Zavidni rezultati učenika Varaždinske županije na Državnom natjecanju iz matematike

Piše: SS/eVz

Objavljeno: 15.04.2015. 14:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ilustracija

U Trogiru je od 8. do 10. travnja održano Državno natjecanje iz matematike na kojem su učenici osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije i Centra izvrsnosti ostvarili zavidne rezultate.

Prva je nagrada tako otišla u ruke Ide Kolmanić, učenice OŠ Novi Marof, Benyamina Taourirta iz Srednje škole Ivanec i Lukasa Novaka iz čakovečke gimnazije.

Spomenuti su učenici riješili testove s učinkom od sto posto, što je prvi takav rezultat u osam godina rada Centra.

Druga nagrada pripala je Andreji Križanić iz VI. OŠ Varaždin, dok su treću nagrada osvojili Filip Križanić iz OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića (Varaždinske Toplice), Mateja Vuradin iz OŠ Novi Marof i Josip Kelava, učenik Prve gimnazije Varaždin.

Napomenimo i to da su učenici Lukas Novak i Josip Kelava pozvani na izborno natjecanje za nastup u olimpijskim ekipama Hrvatske koje će se održati tijekom travnja u Zagrebu, dok su Karlo Šerbetar (Gimnazija F. Galović, Koprivnica), Nikola Šalgaj (Prva gimnazija Varaždin) i Borna Zbodulja (Srednja škola Ivanec) pohvaljeni za dobar rezultat.

Iz Centra izvrsnosti naglasili su kako su svi pozvani učenici među 20 najboljih u Hrvatskoj, a nagrađeni i pohvaljeni su najbolji od najboljih!

- Bez puno rada u školama i Centru izvrsnosti za matematiku te izuzetne potpore Varaždinske županije teško bismo postigli ovakav rezultat. Zato hvala i čestitka svima koji su svojim radom doprinijeli ovom projektu Županije znanja - istaknuo je voditelj Centra, Branko Topić.

 

 

Komentari