Žene iz "Trnovečkog srca" prikupile odjeću, školski pribor i hranu za potrebite

Objavljeno: 09.09.2015. 17:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Udruga žena "Trnovečko srce" iz Trnovca organizairala je humanitarnu akciju prikupljana odjeće, školskog pribora i hrane.

Radi se o akciji kojom su se članice udruge odazvale na molbu Kluba mammae te prikupile gotovo 50 kutija razne ženske, muške i dječje odjeće, krevetnine, školskog pribora poput torbi i pernica te različitih prehrambenih proizvoda, a to će sve biti podijeljeno potrebitima.

Prikupljena pomoć dostavljena je Klubu mammae u Zelendvor zahvaljujući Općini Trnovec Bartolovečki koja je osigurala prijevoz.

Predsjednica udruge Branka Makšan istaknula je da članice "Trnovečkog srca" redovito kroz godinu pomažu potrebitima, a to je jedna od aktivnosti udruge, uz čuvanje tradicije trnovečkog kraja i organizaciju različitih događanja.

- Na početku godine organiziramo radionice u kojima se uči kako napraviti pravu 'trnovečku makovnjaču' ili 'makače' jer imamo jamstveni žig za to tradicionalno jelo. S KUD-om Mak iz Trnovca organiziramo Fašnik, a za Valentinovo prodajnu izložbu naših rukotvorina. Prikupljenim novcem kupujemo potrebno za starije i bolesne koje posjećujemo. Još jednu izložbu organiziramo povodom Uskrsa - rekla je predsjednica Udruge žena "Trnovečko srce".

Udruga za Majčin dan priprema priredbu i poklone za majke, a u srpnju sudjeluje u "Žetvenim svečanostima" koje organizira KUD Mak. Ove su godine članice pripremile 'trnovečku makovnjaču' dulju od 160 metara.

Sada se pripremaju za tradicionalne manifestacije – Dane kruha i Dan seoske žene. Uključuju se i u aktivnosti drugih udruga s područja Općine Trnovec Bartolovečki, a po potrebi organiziraju i humanitarne akcije. U planu je organizacija dočeka Nove godine zajedno s Općinom Trnovec Bartolovečki.

Branka Makšan je posebno naglasila odličnu suradnju s općinskom upravom na čelu s načelnikom Zvonkom Šamecom, koja ih podržava u aktivnostima. Među ostalim Općina je opremila kuhinju kako bi Udruga žena "Trnovečko srce" u svojim prostorijama u Bartlovečkoj ulici 76 u Trnovcu mogla prezentirati izradu 'trnovečke makovnjače', ali i drugih tradicionalnih jela njihovog kraja.

Komentari