Žene kao ravnopravni vatrogasci

Objavljeno: 27.05.2011. 08:42

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

U povodu završetka mjeseca zaštite od požara Dobrovoljno vatrogasno društvo Biškupec organizira do sada još neviđenu javnu vatrogasnu vježbu koju će u potpunosti izvesti žene vatrogasci.

Javna vježba će biti održana u nedjelju 29. svibnja 2011. godine u 11 sati na prostoru Veterinarske stanice u Biškupcu, gdje će na upravnoj zgradi biti prikazana unutarnja i vanjska navala gašenja požara stambenog objekta i spašavanje unesrećenih. Vježbu će nadzirati zapovjednik gradske vatrogasne zajednice Ivica Labaš, a samu intervenciju će voditi zamjenica zapovjednika DVD-a Biškupec Mara Bogović.

Članice DVD-a Biškupec su u samom vrhu hrvatskog vatrogastva te aktualne prvakinje Hrvatske i osvajačice KUP-a HVZ-a, uz to su i osposobljene za vatrogasne intervencije i dio su interventne postrojbe DVD-a.

Ovom se javnom vatrogasnom vježbom želi skrenuti pozornost na položaj žena vatrogasaca u sustavu koji je u interventnom dijelu  tradicionalno vezan uz muške članove, dok se žene rijetko ili gotovo nikada ne upućuju na vatrogasne intervencije.

Nakon javne vatrogasne vježbe, zapovjednik DVD-a će izvršiti postrojavanje ženske interventne postrojbe na prostoru DVD-a Biškupec, a zapovjednik GVZ Varaždin će iznijeti analizu izvedene vježbe.


Komentari