Zlatni mladenci Štefanija i Mirko Rižmarić iz Brezja Dravskog

Objavljeno: 16.02.2013. 14:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Cestica.hr

Prije 50 godina u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovcu, vlč. Ivan Dugi, križovljanski župnik vjenčao je Štefaniju Vinter, rođenu 13. prosinca 1942. godine, kći Antuna i Marije rođene Kunštnik iz Brezja Dravskog i Mirka Rižmarića, rođenog 5. rujna 1937., sin Jakoba i Eve rođene Kokot iz Falinić Brega.

U braku Štefanije i Mirka rođeno je dvoje djece, sin Mladen rodio se 1963. godine, a kćer Nadica (rođena 1969. godine) udala se za Zvonka Hošnjaka s kojim je nastavila živjeti u Donjem Vratnu, u susjednoj župi Vinica.

Proslava pedesete obljetnice braka održana je u sali vatrogasnog doma DVD-a Lovrečan Dubrava, a uz djecu i unuke slavljenicima su čestitku uputili i brojni prijatelji i rodbina.

Tu je bila i „pucnihala“ sa svadbe 1963. Anđela Škrinjar, kasnije udata Jamnik, a ulogu starešine preuzeo je suprug joj Boris.

Čestitku kćeri i zetu uputila je Marija Vinter, najstarija sudionica proslave, kao i sestra joj Marta Dobrotić iz Lovrečan Otoka i ostali gosti na slavlju. Susjed Mladen Knezoci slavljenicima je dopremio tortu, a veselje se produžilo do ranih nedjeljnih jutarnjih sati.

Veselilo se pjevalo i plesalo uz zvukove glazbenog sastava Koktel band za koji su ovaj put svirali Goran i Ivica Rodeš, Pero Njegovec i Marko Hrupek, a povremeno im se sviranjem na violini pridružio i Stanko Rodeš.

Izvor: Cestica.hr

Komentari