Varaždin: Korisnici socijalne pomoći radit će i u sportskim objektima

Piše: S.S./eVz

Objavljeno: 04.05.2015. 17:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Zajednica športskih udruga Grada Varaždina, zajedno sa tvrtkama: Varkom, Čistoća, Parkovi i Gradska tržnica uključila se u projekt Grada Varaždina u sklopu kojeg radno sposobni korisnici socijalne pomoći s područja grada sudjeluju radu za opće dobro bez naknade.

Riječ je o projektu u kojem će svi korisnici zajamčene minimalne naknade biti u obvezi mjesečno raditi od 30 do 90 sati kako bi „odradili“ svoju zajamčenu mjesečnu naknadu.

Projekt ima cilj povećanje radne aktivnosti i osjećaja korisnosti svih nezaposlenih, a radno sposobnih korisnika socijalne pomoći.

Tako je tijekom travnja 25 korisnika obavljalo poslove uređenje i čišćenja sportskih objekata za koje se brine Zajednica. U Hrašćici je obavljena sanacija nogometnog terena oštećenog zbog intenzivnog korištenja u zimskim mjesecima dok se u Graberju radilo na čišćenju u zatvorenim dijelovima objekta.

Na stadionu „NK Varaždina“ također su se čistile prostorije dok su na igralištu „Srednjoškolac“ obavljeni poslovi na uređenju terena. Korisnici socijalne pomoći uredili su i očistili i prostorije na Stadionu „Sloboda“ te sjedala na tribini.

Grupa od 25 korisnika prva je od njih četiri koje će u sljedećih nekoliko mjeseci obavljati rad za opće dobro na objektima Zajednice športskih udruga Grada Varaždina.

Svaki od korisnika minimalne socijalne pomoći dužan je obavljati javne radove u trajanju od 30 radnih sati.

Brigu oko davanja radnih zadataka i kontrole preuzeo je Voditelj sportskih objekta Zajednice, Stjepan Smernjak, koji je naglasio da se program pokazao kao jako dobar budući se radi o socijalno potrebitim osobama sa znatnim financijskim teškoćama koji se na ovaj način osjećaju društveno korisnim.

Ukoliko korisnici socijalne pomoći ne obave svoje zadatke gube pravo na naknadu.

Inače, na području Grada Varaždina ima oko 450 radno sposobnih korisnika socijalne pomoći.

Poslove koje korisnici obavljaju u Zajednici od velike su pomoći prilikom održavanja sportskih objekata budući trenutno manjka pet osoba za te poslove.

Naime, prema obimu poslova održavanja sportskih objekta trebalo bi raditi četrnaest, a trenutno te poslove obavlja devet djelatnika Zajednice.

 

Komentari