stigli milijuni

ŽUC dobio više od 2, 7 milijuna kuna za građenje i obnovu županijskih i lokalnih cesta

Objavljeno: 07.12.2017. 14:54

Zadnja izmjena: 07.12.2017. 14:58

Donesena je Odluka o dodjeli sredstava županijskim upravama za ceste, a navedena sredstva koristiti će se za održavanje, rekonstrukciju i građenje županijskih i lokalnih cesta za ovu godinu. Za tu namjenu dodjeljeno je ukupno 100 milijuna kuna, od kojih je nešto više od 2.700.000,00 kuna namijenjeno Županijskoj upravi za ceste Varaždinske županije.

Na potpisivanju ugovora u Zagrebu, uz ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog bio je saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak te u ime ministarstva državni tajnik Tomislav Mihotić.

Stričak je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Vlada RH-a i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture osiguralo dodatnih 100 milijuna kuna koja će se direktno uložiti u lokalne prometnice. Također, zadovoljan je što je ŽUC dobio više od 2,7 milijuna kuna dodatnih sredstava.

-I prije donošenja proračuna za koje su pojedini skeptici govorili da je "prenapuhan", tvrdio sam da je povećanje planirano na realnim osnovama. Upravo ova sredstva koja s državne razine stižu u proračun ŽUC-a to potvrđuju. Sa dodatnih 2,7 milijuna kuna otvoriti ćemo nova gradilišta odnosno rekonstruirati i izgraditi nove prometnice na području naše županije – kazao je Stričak.

 

 

 

 

Komentari