Županijsko državno odvjetništvo: Pintarićeve prijave su neutemeljene

Objavljeno: 20.04.2015. 20:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Nikola Kokotec

Hrvatski branitelj Ivica Pintarić iz Varaždina u ponedjeljak je pred Županijskim sudom u Varaždinu štrajkao glađu te tako upozorio na konfuznost državnog odvjetništva. Očitivalo se Županijsko državno odvjetništvo koje ističe da su njegove prijave neutemeljene. 

>>FOTO Branitelj ispred suda u Varaždinu započeo štrajk glađu: "Ne mičem se dok...

Naime, Pintarić je prijavio državnom odvjetništvo slučaj prodaje stanova hrvatskim braniteljima u Varaždinu, a s obzirom da odvjetništvo nije reagiralo odlučio se na štrajk glađu. Izazio je nezadovoljstvo radom zamjenice Županijske državne odvjetnice i zamjenice Općinske državne odvjetnice.

Državno odvjetništvo ističe da su njegove prijave neutemeljene.

- Povodom kaznenih prijava koje je podnositelj državnom odvjetništvu podnio protiv sedam osoba zbog više kaznenih djela, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu i Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu su proveli prethodni postupak, prikupili opsežnu dokumentaciju i ispitali veći broj svjedoka radi utvrđivanja bitnih činjenica koje se odnose na sve navode iz podnijetih prijava. Prema tako utvrđenom činjeničnom stanju ne postoji sumnja da je bilo koja od prijavljenih osoba počinila bilo koje kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti te je donijeto rješenje o odbacivanju kaznene prijave. Oštećenik kao tužitelj iskoristio je svoje zakonsko pravo i preuzeo vođenje kaznenog postupka ali je Županijski sud u Varaždinu pravomoćnim rješenjem odbacio podneske oštećenika kao tužitelja - ističu iz Županijskog državnog odvjetništva.

Komentari