održali presicu

eTV - Čehokova lista o korištenju službenog vozila: Pohlepa, gramzivost, možda i kaznena odgovornost

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.08.2021. 09:58

Zadnja izmjena: 30.08.2021. 18:08

Foto: Luka Šalamun

Nezavisna lista Ivana Čehoka danas je održala konferenciju za medije na kojoj su gradonačelnika Nevena Bosilja zbog korištenja automobila u privatne svrhe prozvali za „pohlepu i gramzivost“, kazavši kako će se u budućnosti vidjeti ima li i kaznene odgovornosti.

- U vrijeme naše administracije službeni automobil nije koristio samo gradonačelnik, nego svi mi, a za vrijeme korona krize njime se koristila i Civilna zaštita, prevozili smo maskice i zaštitna odijela – rekao je Zlatan Avar, dodajući da dužnosnici nemaju pravo baš ni jedan gradski resurs korisiti u privatne svrhe.

- Budimo grad i SDP-ovci pokušali su oprati gradonačelnika po onoj staroj: pojavu osuditi, druga spasiti, ali u tome nisu i neće uspjeti. Pozivaju se na krivi zakon iz 2003. koji više ni ne postoji – naveo je dalje Avar.

Bosilj je, tvrde, prijavio plaću od 19,5 tisuća kuna, pri čemu nigdje nije bilo govora o tome da dio plaće prima u naravi.

- Postavlja se pitanje da li ju sada pokušava i povećati? Suludo je uz takvu plaću koristiti neka posebna prava. To je pohlepa i gramzivost, kako to drugačije nazvati.

'Kadroviranje u Parkovima'

Uz Zlatana Avara konferenciji je nazočio i Mario Lešina. Najavili su i novu presicu za skorije vrijeme, te se ukratko osvrnuli na gradsko poduzeće Parkovi. Smatraju da je dosadašnji direktor Alen Runac morao otići iz političkih razloga, iako je, kako su rekli – stabilizirao poduzeće i povećao njegovu imovinu. - Ne sumnjamo da će na njegovo mjesto doći netko iz SDP-a – rekao je Avar.

Komentari