županijski sdp

eTV - Antolić Vupora: Zašto smatram da je uz Brzu cestu nužna i Podravska magistrala

Podsjetimo, uz Brzu cestu čija je izgradnja pokrenuta, najavljeno je proširenje istočne obilaznice u Varaždinu, kao i izgradnja turbo-rotora u Gojancu koji će biti drugi takve vrste u Hrvatskoj...
Objavljeno: 16.06.2023. 10:28

Zadnja izmjena: 16.06.2023. 14:18

Saborska zastupnica SDP-a Barbara Antolić Vupora pohvalila je aktivnosti Hrvatskih cesta u Varaždinu i na području županije, međutim smatra da je uz Brzu cestu nužna i izgradnja Podravske magistrale.

Podsjetimo, uz Brzu cestu čija je izgradnja pokrenuta, najavljeno je proširenje istočne obilaznice u Varaždinu, kao i izgradnja turbo-rotora u Gojancu koji će biti drugi takve vrste u Hrvatskoj.

Rotor dobiva i Hrašćica, a Antolić Vupora je gostujući u eTV studiju objasnila zašto nužnom smatra i Podravku magistralu koja bi se protezala usporedno uz općine Sračinec i Petrijanec, sve do Cestice.

- Škole su uz tu cestu, ambulante, trgovine, odvija se seoski život, a to nisu mala sela. Tako da je ta trasa nužno potrebna.  U Cestici je spojna točka s Republikom Slovenijom, s kojom kao država moramo dogovoriti spoju točku na rijeci Dravi. Nema više otvorenih pitanja zbog kojih ne bi to dogovorili te da Općina Cestica a sa svim svojim naseljima ne bude talac toga tranzitnog prometa – rekla je Vupora i dodala da se „neoprostivo“ poigravati s ljudskim životima, odnosno crnim točkama na više mjesta.

Jedan od najvećih projekata Hrvatskih cesta koji je tijeku, izgradnja je istočne obilaznice u Novom Marofu koja će biti otvorena u sljedećih mjesec dana.

 

Komentari