u iščekivanju rezultata

eTV - Bazeni u Varaždinskim Toplicama napokon bi mogli doživjeti 'makeover' - evo detalja

'Obim intervencije ovisit će o količini raspoloživog novca, ali svakako bismo krenuli s rekonstrukcijom vodenog parka', kaže dr. Denis Kovačić, ravnatelj bolnice...
Objavljeno: 21.07.2023. 07:57

Zadnja izmjena: 21.07.2023. 08:02

Još uvijek se iščekuju rezultati natječaja na koji je aplicirala Specijalna bolnica u Varaždinskim  Toplicama, s namjerom da se, kao što je poznato - obnovi turistički dio Minerve, budući da se za to sada po prvi put otvorila prilika. Ravnatelja Specijalne bolnice pitali smo s čime bi se ponajprije krenulo?

Dr. Denis Kovačić u intervjuu za eTV rekao je da će intervencija svakako uključiti rekonstrukciju vodenog parka i donje etaže, u kojoj su sada terapijski bazen i prostori za obavljanje terapija, a obim te intervencije ovisit će o raspoloživom novcu.

- Obim intervencije ovisit će o količini raspoloživog novca, ali svakako bismo krenuli s rekonstrukcijom vodenog parka, dakle i vanjskog dijela ovih bazena koji će biti sigurno drukčiji kad to sve završi – kazao je.

Najavio je i rekonstrukciju unutarnjeg dijela.

- Ispod nas je unutarnji bazen, na što ide nastavak medicinskog wellnesa - Potpuno se ova donja etaža u kojoj su sada i terapijski bazen i određene terapije rekonstruira. Izmijestit će se prolaz između Terme i Minerve, tako da sve prostore, terapijske i one u kojima se odvijaju neki sadržaji, pomaknemo prema dnevnom izvoru svjetlosti, a hodnik pomaknemo tamo gdje toga nema – naveo je, dodavši da se očekuje i cijeli niz drugih zahvata

Po njegovim riječima, ono što je je bolnici rak-rana cijelo ovo vrijeme je sustav horizontalne i vertikalne kanalizacije, dakle dovodnje i odvodnje vode, vodoinstalacija, uređenje svih kupaonica, i t.sl.

Komentari