ekskluzivne snimke

eTV - Podigli smo dron, u Trakošćanu se radi i subotom i nedjeljom, evo kada će se puniti jezero

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak zahvalio je Hrvatskim vodama na intezivnim radovima na izmuljivanju, dodavši kako projekt izmuljivanja nije utjecao na turizam u općini Bednja...
Objavljeno: 04.03.2024. 08:53

Zadnja izmjena: 04.03.2024. 08:53

Foto: Boris Matijašec / Lidija Filipović

Radovi na izmuljivanju Trakošćanskog jezera, jedne od najposjećenijih destinacija kontinentalnog turizma, europskog značaja, posljednjih dana su u punom su jeku, a od ključnih ljudi doznali smo kada bi se s dvorca mogao pružati poznati "stari" pogled.

Naime, kako je rekao Milan Rezo, direktor VGO-a za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda, ozbiljnije aktivnosti u tijeku su već nek vrijeme, posljednjih dana su se intenzivirali sami radovi, te su do sada sa šest dempera i dva bagera izvadili već oko 1.5000 kubika sedinemnta. Tvrtka koja izvodi radove na izmuljivanju jezera je Hidroing.

- Završetak radova čišćenja jezera od taloženog sedimenta predviđen je za kraj lipnja. S obzirom da tada ulazimo u mjesece s manjom količinom padalina (srpanj, kolovoz), očekujemo početak punjenja jezera Trakošćan u jesenskim danima, kada ćemo imati novi pogled s Dvora Trakošćan na jezero.

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak zahvalio je Hrvatskim vodama na intezivnim radovima na izmuljivanju, dodavši kako projekt izmuljivanja nije utjecao na turizam u općini Bednja.

- Općina Bednja i sam Trakošćan kao centar turizma ne samo na području Bednje nego i u Varaždinskoj županiji i Republici Hrvatskoj dobit će kvalitetno uređen prostor gdje će posjetitelji osim u dvorcu moći uživati i u okolišu - dodao je Poljak.

Komentari