location manageri

eTV - Poznati filmaši obišli lokacije za snimanje filmova u Varaždinu: 'Odličan potencijal!'

Objavljeno: 27.09.2023. 12:14

Zadnja izmjena: 27.09.2023. 12:22

Foto: Boris Matijašec

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković održao je prijem za troje filmskih "location managera" Benjamina Hendriksa iz Nizozemske, Emmu Jane Richards iz Velike Britanije i Johna Rakicha iz Kanade. 

Njihov dolazak u Varaždin organizirala je Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta koje upravlja Varaždinskim filmskim uredom te surađuje s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Zagreb film Officeom. Kako je rekla, uz pomoć gradske i županijske turističke zajednice managerima je predstavljen Varaždin i okolica te potencijalna mjesta snimanja serija i filmova. Inače, manageri koji dolaze u Varaždin iza sebe imaju liste značajnih filmova i serija na kojima su surađivali i pronalazili zanimljiva mjesta snimanja svjetskih televizijskih i filmskih produkcija.

- Grad se nudi i želi suradnju s takvim filmašima, odnosno tim managerima koji žele vidjeti sve lokacije. Mi moramo ulagati dio sredstava da bismo došli do nečega, ne možete očekivati da sjedite na mjestu i da netko dođe i kaže kako je lijepo. Vi to morate ponuditi, a konkurencija je u filmskoj industriji nevjerojatna i svi žele da se kod njih snimaju filmovi - rekao je Marković.

Kako je dodao Rakich, location manageri zadovoljni su lokacijama koje nudi i uže i šire područje Varaždina.

- Ima odličan potencijal za snimanje. Sve lokacije ovdje koje smo vidjeli su krasne, ima puno potencijala za projekte. Šume, vode dvorci, grad, ovjde ima svega što nam treba - zaključio je.

Komentari